jestem nalogowym pieczywozerca w stanie zaleczenia:) baardzo sie staram nie jest i nawet mi to wychodzi..nio prawie:) w USA jak bylam to jadlam pieczywo low-carb(powiem szczerze ze nie za bardzo mi smakowalo) a dzisiaj wpadlam na przepisy od optymalnych - na pieczywko...wiec podaje:) Chleb biszkoptowy SKŁAD 100G PRODUKTU: Białko - 11.2g; tłuszcz - [...]
[...] posiłku spada mi ilość białka o 5g, to nadrabiam to w kolejnym lub na koniec dnia pijąc te 7g odżywki białkowej więcej. Nie jestem jeszcze na etapie na którym będę wyliczał stosunek tłuszczy nasyconych, nienasyconych itd, albo ilości przyjmowanych witamin/minerałów. Nie sądzę żebym w ogóle chciał kiedyś wchodzić w ten etap. Chcę w końcu wyrobić [...]
[...] fizycznej, nie zaobserwowano wzrostu masy mięśniowej. Ważno zaznaczyć że niektóre osoby mogą nie odczuwać działania kreatyny lub słabiej ją odczuwać, powodem tego jest stosunek włókien wytrzymałościowych(typ I) do siłowych(typ II). Sportowiec posiadając więcej włókien mięśniowych typu I będą słabiej odczuwać działanie tego suplementu niź [...]
[...] trafny wynik, szczególnie gdy dodałeś do obliczeń 4 lub 5 potraw. Spróbuj zwiększyć tolerancję, albo zaznaczyć "tłuszcze - nieważne". Wtedy program bierze pod uwagę tylko stosunek węglowodanów do białek. Opcja kalkulator odwrotny najlepiej sprawdza się dla 2 potraw i gdy zaznaczysz "tłuszcze - nieważne" i gdy 1 potrawa ma większość [...]
[...] surowki. Zatem wrzuc sobie 200 gram surowki, najlepiej z pora (mozna kupic w sklepach 3zl 400 gram). Zamien oliwe z oliwek na olej lniany bo inaczej bedziesz mial zaburzony stosunek: - Tluszcze nasycone - jenonienasycone - wielonienasynoce Jesli chodzi o aspekty zdrowotne to ich stosunek powinien wynosic 1:1:1 A Ty bedziesz sie samymi nasyconymi [...]
[...] przylozyc do cwiczen i stawiasz na suplementacje, ale z tym jedzeniem bys cos zrobil. Oblicz zapotrzebowanie dla swojej wagi kaloryczne a pozniej uloz diete tak zeby stosunek wegli/bialko/tluszcze bylo np. 50/30/20, badz 60/25/15 itp. no nie wiem, ale po prostu jak patrze na Twoja diete to ryz 50 gram, piers kurczaka 150 albo za duzo [...]
Nie rozumiem. Skoro Olimp rozpoczal "walke" i dyskusje o jakosci odzywek bialkowych to czamu mialby ukrywac zawartosc swoich bialek ? HiTeca skreslam puki co, za stosunek do calej sprawy czyli totalne olewanie klientow, zero wyjasnien. Zmieniony przez - Joszi w dniu 2013-06-17 15:34:35
Nie rozumiem. Skoro Olimp rozpoczal "walke" i dyskusje o jakosci odzywek bialkowych to czamu mialby ukrywac zawartosc swoich bialek ? HiTeca skreslam puki co, za stosunek do calej sprawy czyli totalne olewanie klientow, zero wyjasnien. Zmieniony przez - Joszi w dniu 2013-06-17 15:34:35 Hi-tec odpowiedział, robią swoje badania pewnie dodatkowo [...]
"A warto może w tym miejscu podkreślić, że spożywanie wysokich porcji każdego białka, pozbawionego alfa laktoalbuminy powoduje niekorzystny stosunek tryptofanu do innych aminokwasów obojętnych i ogranicza dostępność tryptofanu dla tkanek". To jak to mam rozumieć? Jako przestrogę przed używaniem białek Olimpu bo mają niską zawartość tryptofanu? Na [...]
[...] Nad zasadnością używania BCAA nie trzeba się zastanawiać. Zawsze decyduję się właśnie na te aminokwasy ze względu na ich bardzo dobry skład (stosunek aminokwasów 2:1:1 na korzyść najważniejszej leucyny) oraz to, że są w proszku. Większość osób mówi o wygodzie łykania kapsułek, braku konieczności ważenia itp. [...]
[...] Nad zasadnością używania BCAA nie trzeba się zastanawiać. Zawsze decyduję się właśnie na te aminokwasy ze względu na ich bardzo dobry skład (stosunek aminokwasów 2:1:1 na korzyść najważniejszej leucyny) oraz to, że są w proszku. Większość osób mówi o wygodzie łykania kapsułek, braku konieczności ważenia itp. [...]
[...] właśnie Hi Tec'a - i każdy z nich jest zadowolony. Dlatego też pozwolę sobie stwierdzić, że nie tyle sama firma co dany produkt jest ważny i to jeszcze pod warunkiem, że stosunek jakość/cena jest korzystny - można przecież wydać na 1 kg białka np. 100 zł, ale po co? Reasumując, ja zawsze przy doborze suplementów kierowałem się ich [...]
[...] Co do zapotrzebowania to mozesz dodać do zwykłego ok 500 kcal jeśli na mase, odjąć 200-400 jeśli na redukcje. Stosunek btw w zależności od celu, na mase około 2-2,5 g/kilogram ciała białek, 1,5-2 tłuszczu i 3-5 węglowodanów. Przy redukcji ja miałem w swojej diecie stosunek 2/1,2/2,3 :) Zmieniony przez - Budrys. w dniu 2007-07-13 19:10:02
[...] szybko. Głównym składnikiem diety są tłuszcze. Jedną trzecią ilości tłuszczów stanowi białko, a tylko tyle co połowa ilości białka wolno zjadać węglowodanów. Powstaje stosunek B T W (Białko : Tłuszcz : Węglowodany) 1:2,5 - 3,5:0,5. Po przystosowaniu się organizmu do diety (okres przebudowy), a więc po 2-3 tygodniach u ludzi młodych i [...]
[...] Dla mnie jest to czysta ciekawość. Dobrze o tym wiem, że nie jest to konieczne, aby korzystać z dobrodziejstw tłuszczówki. A o białko pytam dlatego, gdyż jedni polecaja stosunek 1:3(bialko:tluszcze), drudzy że stosunek ma byc 1:2, a jeszcze inni, że białko powinnobyć stosunkowo nisko, aby je w pełni wykorzystać, ponieważ brak węglowodanów to [...]
[...] fakt, że organizm zdolny jest do magazynowania dużych ilości kreatyny, jej stężenie w mięśniach może wzrosnąć w wyniku suplementacji aż o 50%. Burzy to całkowicie prawidłowy stosunek pomiędzy płynną a stałą fazą składników w komórkach mięśniowych. Aby przywrócić dawne proporcje organizm magazynuje w mięśniach również większą ilość wody, co [...]
[...] minut, tętno 110-120 hr). Czy słusznym będzie zrezygnowanie w posiłku przedtreningowym z węglowodanów a spożycie jedynie białek i zdrowych tłuszczy? Jaki zachowywać ogólny stosunek makroskładników? Jak rozplanować spożycie makroskładników w ciągu dnia? (trening okolo 18, wstaje okolo 7 rano, kładę się spać kolo 23) Cel: zbudowanie solidnej [...]
Eggy zgadzam się z Toba. Szczegolnie z tym ze zapotrzebowanie policzone jest empirycznie (doswiadczalnie) a dopiero z tego robi sie jakies wzory.. rzecz w tym ze stosunek kalorycznosci (rozumianej jako energia otrzymana z pokarmu, moze pomniejszona o energie potrzebna do strawienia) bialek do wegli etc moze byc inny niz uzyskany w doswiadczeniu z [...]
[...] w jednym posiłku i to jeszcze obrabianych termicznie. Prawda o jajach jest taka że na masie można walić całe, jednak jak ktoś się zgłębi w temat to wyczyta że w jajku jest stosunek ok.1:1 tłuszczu nasycone i nienasyconego - a tego drugiego nie podaje się obróbce termicznej, ewentualnie w grę wchodzą jaja na miękko. Daj więcej białek jajka a [...]